ב-15 השנים שחלפו מאז התחיל שי אור להכשיר מטפלות ומטפלים בגישה, הצטברו לא מעט עדויות של בוגרי תוכנית ההכשרה, שתמיד שמחים על ההזדמנות לדבר על עומק החוויה הטרנספורמטיבית שעברו במהלך הלימודים. וגם על מהותם של הלימודים, עומקם, חשיבותם, התובנות והידע שהם מזמנים ומתנות הריפוי שהם מרעיפים על המשתתפים בהם. שכן, תהליך הלמידה בתוכנית מחולל שינוי גם בחייהם של הלומדים עצמם. ומאחר שהתכנים נלמדים דרך התנסות אישית, משתתפי התוכנית עוברים בגופם ובנפשם את התהליכים שיעברו מטופליהם וחווים בחייהם את ההתחדשות, ששפת הריפוי של “הורות כמעשה ניסים” תחולל בחיי מטופליהם.
הנה מעט ממה שמספרים בוגרות ובוגרי לימודי תוכנית ההכשרה:
בוגרות ובוגרים מספרים:
למי מתאימה התוכנית?
איזה מין מפגש מתקיים בין הלומדים והלומדות לבין צוות המורים והמורות בתוכנית? מה מביאים איתם המורים והמורות למפגש? מה חשיבות האדם שנמצא מאחורי “פונקציית המורה” לתהליך הלימודים וההכשרה המקצועית?
איך לייצר נוכחות קרובה ואוהבת? איך לחוש בהירות לגבי “עשיית הדבר הנכון”? איך להקשיב למה שאומרים לי בין השורות? מה נאמר “מתחת למילים”? איך להתייחס לכלי העוצמתי ביותר שמאפיין אותי כאדם – האינטואיציה – ואיך לקרקע אותה ולהשתמש בה לריפוי? לכל אלה ועוד יש מענה בארגז הכלים שהתוכנית מאפשרת לפתח.
צוות המורים בתוכנית
מה מיוחד בצוות המורות והמורים בתוכנית ההכשרה? איזה סוג של מפגש מתקיים בינם בין הלומדים והלומדות בתוכנית? עד כמה בא לידי ביטוי האדם שנמצא מאחורי “פונקציית המורה” ומה חשיבותו של החלק הזה בתהליך הלימודים וההכשרה?
משמעות מרחב הקבוצה
מה מאפיין את הלומדים והלומדות בתוכנית ההכשרה? מה משותף להם ומה מבדיל ביניהם?איך משפיעים מאפייני מרחב הקבוצה על כל אחד ואחת מהלומדים והלומדות ואיזה ערך הוא מעניק לתהליכים שנחווים במסגרת הלימודים וגם בקליניקה.
אילו שינויים מעודדת התוכנית בחיים/בקליניקה
אילו ערכים ויכולות מעניקה תוכנית ההכשרה ללומדים וללומדות במסגרתה? אילו שינויים עודדה התוכנית בחייהם האישיים של הלומדים ובנשימה אחת גם בצורת עבודתם כמטפלים ומטפלות, שמבקשים לעודד ריפוי בחיי המטופלים ומשפחותיהם?