רדיו ופודקאסטים

כמפתח גישת הורות כמעשה ניסים, והבעלים של הוצאת הספרים בדיוק, שי אור (יחד עם אורית פיול אור) מוביל “מהפכה שקטה”, שמבקשת לחולל שינוי חברתי ותרבותי. שינוי באופן שהחברה שבה אנו חיים רואה כוח ומשתמשת בו לרעת אלה שיש להם פחות ממנו. שינוי באופן שבו “הצורך לצאת כשידינו על העליונה” הופך את האינטראקציות הבינאישיות שלנו – בכל setting שתבחרו – למפגשי כוחות מבוססי אינטרסים במקום שיהיו אירועים של קרבה והקשבה שרק הן, למעשה, מאפשרות מפגש אמיתי. לאורך השנים נאספו בארכיון לא מעט תוכניות רדיו ופודקאסטים שבהן התארח שי אור לשיחות מרתקות עלינו, על אמא ואבא שלנו ועל מה שביניהם (ה-כול). הנה הן כאן.

תוכניות רדיו ופודקאסטים

כיצד לרפא את הילד הפנימי מהיחס של הורינו

שי אור מתארח בפודקאסט של גיא קצוביץ – האופטימייזר

בזכות השאלות החותכות של גיא תוכלו למצוא בראיון הזה סקירה תמציתית של “שבע הבקשות” בחיינו הבוגרים. תכלס – פעם ראשונה מחוץ לספרים שאני חולק את החומר הזה לציבור הרחב.
“הורות” מתקיימת בינך לבין הילדים שלך אבל גם בינך לבין ההורים שלך. למעשה יחסי הורים וילדים הם כמו נקודת משען שממנה אפשר “להרים” או להחריב את האנושות.


למה אנחנו מחפשים אישורים חיצוניים

שי אור מתארח בפודקאסט של עמרי פלד

שיחה על הקשר בין הצורך באישורים מבחוץ, לתחושת ערך, לבקשה לייחודיות והערכה. שי ועמרי מעמיקים לתוך מנגנוני ההשרדות שלנו כילדים ועל הויתור שנאלצנו לוותר כדי לשרוד בעיקר סביב הבקשה להערכה. 

איך הופכים את הקשר בין הורים לילדים למרחב של ריפוי הדדי

שי אור בשיחה עם ניצן אלפסי בפודקאסט “פותחת תודעה”

 הפרק מתאים להורים וגם לכאלו שלא. כי ההורות היא בית המלאכה בו נוצרת האנושות. דיברנו על ההבדלים בין לגדל ילדים ללחיות עם ילדים ועל איך אפשר למעשה לגדול איתם ביחד.

מרגש במיוחד היה להפגש עם ניצן לדבר על מה ילדים מבקשים מהוריהם כשהיא בהריון מתקדם ונמצאת בעצמה בצומת הפלאית הזאת של טרום הורות.

עד כמה חוויות הילדות שלנו משפיעות על חיינו?

שי אור בשיחה עם רוני אוחנה בפודקאסט “אדם ואדמה”

שיחה עם רוני אוחנה בפודקאסט המעולה שלה “אדם ואדמה”.
בזכות השאלות האמיצות של רוני והחשיפות של שנינו, נוצרה שיחה שמקלפת שכבה אחרי שכבה את האשלייה שעולמנו הוא עולם שמבוגרים מנהלים אותו.
סאונד מרגש של קליפות האשלייה מתייבשות ונופלות, ריח של מרחבים חדשים, אמיתיים של חופש שנפתחים.
צלילה ליסודות הגישה שאותה אני חי ומלמד.

האם אני ראוי לאהבה?

שי אור בשיחה עם מתן חכימי בפודקאסט “תחושת בטן”

בפרק זה משוחח מתן עם שי אור על “תחושת הראויות” – מאיפה אנחנו מקבלים אותה? איך היא משפיעה על מערכות היחסים בחיינו? ואיך כל זה קשור להגשמה עצמית?
הפודקאסט “תחושת בטן” הוא תוכנית אירוח שמייצרת שיח אלטרנטיבי, אותנטי, שמטרתו היא לשפר למאזנים את הבריאות הפיזית והרגשית. מתן חכימי הוא מנחה סדנאות, יוצר תוכן ומרצה, שבשנים האחרונות עוסק בחקירת הקשר בין אורח חיים ובריאות.

איך להבין את הילדות מול ההורים שלי?

שי אור בשיחה עם מתן חכימי בפודקאסט “תחושת בטן”

בפרק זה מתן משוחח עם שי אור על החוויה שלנו בתור ילדים מול ההורים שלנו, וההפך, ונשאלות שאלות כמו מה התפקיד של ההורה? מה צריך ילד מהורים שלו? למי מתאים להיות הורה והאם כולם צריכים להיות הורים? איך להיות הורים טובים יותר ואיך להתמודד עם חוויות מאכזבות שגדלנו איתם בבית?

איך לגדול מכאבי הילדות שלנו וההורות שחווינו?

שי אור בשיחה עם רותם כהני בפודקאסט “כאבי גדילה”

שיחה על כאב, ועל הסיבה שבגללה ראוי בכלל לפגוש אותו יותר בחיינו. איך אפשר לדבר על הילדות ועל העבר שלנו בלי שכך נחשוף את הפצעים עוד יותר?  ולמה כל זה הכרחי למען החיים ולמען הריפוי שלנו? 

למה לא ללכת לבית ספר?

שי אור בשיחה עם עמרי פלד בפודקאסט “שאלות תשובות”

למה אנחנו לא מצליחים לעמוד בלחץ התרבותי שמאלץ אותנו “להצליח” – ואם אפשר אז “להצליח בעסקים” – ורצים לעשות תואר לפני שאנחנו שואלים את עצמנו מי אנחנו ומה אנחנו באמת אוהבים. שיחה על אשליית ההצלחה ואשליית ההישרדות, על איך אנחנו בונים חיים שמותאמים לאמת הפנימית שלנו, ואיך כל זה קשור להתמכרויות.

שי אור הורות כמעשה ניסים

מאבהות אישית לפיתוח הגישה

שי אור בשיחה עם דרור עמיצור בפודקאסט אישי מאד

שיחה אישית על פיתוח גישת “הורות כמעשה ניסים” מתוך האבהות הפרטית. על “מאחורי הקלעים” על הרקע, ההיסטוריה ונקודות ציון משמעותיות בחיים של שי שהולידו בסופו של דבר את הפילוסופיה והפרקטיקה של “הורות כמעשה ניסים”. על יחסי הורים וילדים, יחסי הורים עם עצמם, והתבוננות על מה שמתחולל בתוך המשפחה מתחת לפני השטח. 

על גבולות ביחסים

שי אור בשיחה עם דוד מורדוך בפודקאסט “שעה חופשית”

דוד מורדוך, מטפל גופנפש העוסק ברפואה אלטרנטיבית הוליסטית, מארח את שי אור בפודקאסט שלו  – ״שיעור חופשי״ – בשיחה עמוקה וחושפנית שי אור משתף במסע האישי שהביא אותו ליצור גישה שמתייחסת לגבולות בצורה שונה לגמרי מזו שפגעה בו בילדותו בחינוך המשותף בקיבוץ. שלב אחרי שלב מתגלה בשיחה הפחד התרבותי שבגללו אנחנו “מכורים” לתפיסת הגבולות ואפשרות חדשה להנהיג ילדים או לתקשר עם מבוגרים גם בלי לעסוק יום ולילה בהצבת גבולות.

האם סגר הקורונה הביא לשוויון מגדרי בבית?

שי אור בשיחה עם נטע אחיטוב ופרופ’ תמר שגיא בפודקאסט “לה פמיליה” 

מחקרים מראים באופן עקבי שנשים עושות יותר בבית לעומת גברים, ללא תלות בגילן, רמת ההכנסה שלהן או רמת ההשכלה. מדובר באי-שיוויון בעל השלכות רחבות היקף. משבר הקורונה, שכפה עלינו התכנסות משפחתית, איפשר לחקור יותר לעומק את אי-השיוויון המגדרי בבית ואת מקורו. המסקנות מרתקות…

"בדיוק כמו שאני": המשפחה כמרחב פריחה

שי ואורית פיול אור בסדרת תוכניות משותפות ברדיו מהות החיים

איך נקשיב לילדינו גם כשקשה? 
איך מתמודדים עם הילד המתוק שהפך לנער מסוגר ועצבני?
הילדים מכורים למסכים! לממתקים! מה עושים??
הילדה עדיין לא נרדמת לבד (והיא כבר בת 8…)

אורית ושי אור מדברים על נושאים אלה ועל עוד רבות מהשאלות שמטרידות רבים מאיתנו שהפכו להורים ומנסים לצלוח את ההורות הזאת הכי טוב שיש (ואולי אפילו ליהנות בדרך…)

שיחה על חינוך, ועל ילדים, ועל "חינוך ילדים"

שי אור בשיחה עם אסי זיגדון בתוכנית “השעה המיוחדת” | רדיו מהות החיים

אסי זיגדון מארח את שי אור, מחבר הספר החדש “בלי גבולות”, לשיחה שמנפצת כמה מיתוסים על חינוך ויחסי הורים-ילדים.

הספרים של שי אור

דילוג לתוכן